torsdag 15. juli 2010

Isolasjon

Ikke alle avgjørelser er like morsomme å fundere på og jeg må innrømme at isolasjon ikke er det jeg i utgangspunktet er mest interessert i. Da vi var på Idealbygg fikk vi høre at trefiberisolasjon var veldig bra, lagde bra innemiljø og at glava/rockwool (som er de vanligste typene isolasjon) er kreftfremkallende. Nå har jeg googlet fiber glass cancer en hel masse og funnet ut at det er gjort en del studier på det og at det er ingenting som tyder på at glassfiber forårsaker kreft. Det er irriterende for både slimhinner og hud og en bør beskytte seg når en holder på med det, men ellers er det pakket inn i plast og det er veldig lite fibre som kommer ut i lufta uansett. Trefiberisolasjon er mer alternativt foreløpig, og utfra hva jeg har lest så kan det være vanskelig å få til skikkelig. Det er viktig at det ikke blir liggende fukt på feil steder i veggen slik at det råtner og gir sopp osv. Sikkert ikke så mange håndverkere som har erfaring med det heller. Visstnok skulle prisen være den samme, men dette har jeg ikke undersøkt.

Jeg har også forhørt meg på forum (http://www.byggebolig.no) og der inne var de skeptiske og rådet meg til å ikke være prøvekanin på noe som er ens største investering. Godt poeng.

Blir nok glava her da. Så nå har vi en ting mindre å bestemme oss for. For tida tenker jeg også litt på:
- downlights/spotter eller ikke?
- sentralstøvsuger eller ikke?

fredag 2. juli 2010

Bad

To bad jeg liker godt.


Husker dessverre ikke lenger hvor jeg har funnet bildene så jeg håper ingen blir sinte for at jeg legger dem ut.

Har lyst på sånn "badeøy", men vet ikke om vi får plass til det på vårt bad. Det må selvsagt også være bokhyller på badet også. Jeg leser jo mye bøker i badekaret. Håvard bader sjelden så vi trenger ikke et "tomannsbadekar". Det holder med enmannsbadekar, og jeg tror faktisk heller ikke jeg vil ha boblebadekar. Jeg klarer meg utmerket uten og har på følelsen av at det blir mye renhold.

Siden vi kommer til å ha egen "foreldreavdeling" med dør til eget bad og walkincloset fra soverommet vurderer vi glassdør mellom soverommet og badet. Tror det kunne blitt tøft! Siden det bare er oss to som kommer til å være der er det ikke så farlig med tette vegger. Vi har jo sett hverandre nakne før liksom.. Må nok undersøke litt mer om dette, hvor praktisk det er, hvordan slike løsninger ser ut, osv. Det blir i allefall mer naturlig lys på badet av en slik løsning tror jeg.

Sommerbilder fra tomta

 
 Tomta har grodd litt igjen siden sist. Det første bildet er fra adkomsten (der bilen står på neste bilde).
















"Dekorasjonen" på ruinene fra kommandantbrakka.















Dette er kl halv fire ca sommersolverv og sola står ca rett på tomta.























Her står jeg helt ytterst på tomta og kikker ned på naboens uteplass og kjøpesenteret Oasen.  



Oppdatering

Siden sist har vi gjort følgende:

1. Snakket litt med en alternativ husleverandør for å sjekke hvordan andre gjør tingene. Da hadde vi et par hyggelige samtaler med Idealbygg og en arkitekt der. De virket veldig ryddige, systematiske og tydelige, men kunne dessverre ikke tilby oss mer enn et par møter med dem før vi måtte skrive avtale. Vi måtte altså betale før vi visste noe særlig om de kunne tilby oss det vi ønsket oss. De hadde en ganske annen forretningsstrategi enn Gravdal bygg og minst en annen arkitekt jeg har hørt om - der man får 4-5 møter og de første skissene til huset før man bestemmer seg for om man vil gå videre med dem og skriver avtale og begynner å betale. I denne prosessen fant vi egentlig også ut at vi allerede har begynt å knytte oss til det huset vi har fått tegnet og at vi ser for oss at det er der vi skal bo.

2. Hatt et møte til med Gravdal bygg. Da fikk vi ordnet et par ting som har hengt litt i løse lufta til nå - vi har fått en foreløpig prisantydning på huset, noe som har gjort at vi de siste dagene har beregnet budsjett for harde livet for å prøve å finne ut hvordan dette skal gå. Vi tror det skal gå bra, men det kommer jo også litt an på om alt går som planlagt. Vi har også fått endret på noen innvendige detaljer på tegningene, og det løste et par ting vi ikke har vært så fornøyd med til nå. Har ikke fått de helt oppdaterte tegningene, men kan legge dem ut når vi får dem. Sannsynligvis skal vi på et nytt møte med dem i neste uke. Litt usikker på hva som skal skje da, men vi skal i allefall få oppdatert prisantydning og se de nyeste endringene.