tirsdag 9. mars 2010

Bilder av tomt

Limer inn noen bilder av tomta fra prospektet:
















Adkomsten til tomten er ovenfra her. Så går tomta i en trekant nedover skråningen. Det er ganske bratt, men det er gode solforhold, ganske bra utsikt og en ok størrelse på tomta. Og ikke minst er beliggenheten god - en kan (i allefall i teorien) gå til Bergen på en times tid, og det er 10 minutter med bil og gode bussforbindelser. Flere skoler innenfor 1 km, ikke langt fra Oasen handlesenter og et område med variert bebyggelse og en del barnefamilier.















Her er øverste del av tomten. Ikke så veldig godt bilde. Egentlig ville jeg gjerne vise frem et utsiktsbilde, men det har jeg ikke akkurat her nå. Av en eller annen grunn ville de ikke vise frem utsikten i prospektet. Riktignok har den utsikt et ikke veldig vakkert borettslag (Ørnehaugen tror jeg det heter), men man ser også skoger og litt vann i det fjerne.















I tillegg til dette har tomta en spesiell egenskap til - den har en bunkers! Under krigen lå det et antiluftskytsvernsbatteri helt oppe på toppen, denne ble kontrollert av 200 mann (ikke samtidig antar jeg) som ble ledet av en tysker kommandant som hadde sin kommandantbolig på tomta der dere kan se det er noe murrester. Inn i fjellet i overkant av tomta (under naboen på toppen) hadde de bunkers. Bunkersen går inn i fjellet, tar noen svinger og litt sånt og kommer ut på andre siden av haugen. Den er ganske stor, kanskje 4 ganger 4 meter i "gangen" med noen rom innvendig. Med tomta følger det bruksrett på halve bunkersen, den andre halvdelen er det naboen som har den andre inngangen på sin tomt som har kontroll over.

Vi har lurt på om vi skulle ha gjesterom inne i denne (muhaha), men jeg lurer på om det blir databomberom der inne. Kanskje kan det leies ut plass til paranoide firmaer som ønsker å sikre seg mot brann etc?

4 kommentarer:

  1. Uttrolig stilig hus og det blir kjekt å følge dere videre..
    Nydelig utsikt dere har og!

    Hilsen Karianne

    SvarSlett
  2. Takk. :) Men det er ikke utsikten dere ser på bildet der altså, det er utsikten ned på vår tomt (og noen naboers), bildet må ha vært tatt fra et helikopter. Må få tatt noen fine utsiktsbilder en dag med fint vær.

    SvarSlett
  3. oi oi oi, så fin tomt og så tøft med egen bunkers! Bare det ikke blir spøkelser fra krigen der da? hehehehe :D

    Kan nok ha det mye gøy med den hula der! :)

    SvarSlett
  4. En sånn bunkers ønsker jeg meg også.

    Prosjektet ser spennende ut. Lykke til.

    SvarSlett