fredag 31. desember 2010

Nytt år, nye muligheter - eller?

Ja nå er dette året snart slutt. Det største som skjedde for oss i 2010 var nok nettopp det at vi kjøpte oss tomt (i januar) og at vi har planlagt bygging sånn litt og litt gjennom året. Det har lugget litt for oss, og nå har vi brutt med husleverandøren vår av diverse grunner. De har tegnet et utrolig flott hus til oss, og de har vært hyggelige hele veien, men når ikke alt stemmer så tør vi ikke satse på dem. Det er jo tross alt vårt fremtidige hjem og økonomi for resten av livet vi skal legge i hendene på dem.

Vi er nå i prosessen med å kontakte flere andre arkitekter og vi har også snakket litt med en teknisk tegner vi kjenner for å høre litt om hva som er lurest å gjøre nå. Skal vi prøve å kjøpe tegningene slik de er nå, og i såfall til hvilken pris (er uansett ikke sikkert byggefirmaet ønsker å gå med på dette), skal vi begynne helt på nytt med ny arkitekt (og i såfall med hvem, vi har vært i kontakt med 2-3 stk men er ikke sikker på hvem vi skal gå for ennå, om noen), eller skal vi prøve å lage noe som ligner litt på det vi har fått tegnet, men som ikke er stjeling av arkitektens ideer. Nå skal det sies at det er vi som har kommet med innspill på alt innhold og mange av løsningene det huset inneholder, men det er likevel arkitektens utforming av helheten. Ikke minst er fasaden (som vi liker godt) aller mest hans. Da måtte vi hatt en teknisk tegner eller noen til å lage mer detaljerte byggetegninger ut av det.

4 kommentarer:

 1. Kjekt å lese nytt frå prosjektet! Sjølv om det har tatt ei litt ny vending. Eg har inntrykk av at oss som bygger på denne måten - ikkje typehus, må berre innfinne oss med at prosessen er ein smule meir kronglete enn for andre. Eg kjenner lite til jussen i dykkar tilfelle, men der er sikkert ein dyktig arkitekt som kan teikne eit alternativ som er vel så bra, og som tar vare på dei løysingane som de er mest nøgd med. Ønsker lykke til i det nye året :)

  SvarSlett
 2. Vet du, jeg har tenkt såå mye på at jeg skulle svare på den siste mailen, men har begynt på jobb igjen, så tiden strekker ikke til.
  Kjedelig at dere står så stille nå!
  Har dere snakket med arkitekten vi bruker? Gi meg en lyd om du vil ha navn og nr til han, han klarer garantert å gjøre huset til "sitt", og at dere blir fornøyd. Koster litt mer, men han er så dyktig!

  SvarSlett
 3. Hei!

  Virkelig flott hus! Jeg har fulgt litt med på bloggen din, kjedelig at dere har brutt med leverandøren, men det er jo viktig med kjemi og den rette følelsen før man setter i gang. Jeg jobber i et lite tegnekontor, her sitter jeg, interiørarkitekt, arkitekt, tekniske tegnere og prosjektleder/bygningsingeniør. Vi kan hjelpe til med å tegne opp huset slik dere vil ha det og produsere alt dere vil ha av arbeidstegninger og søknadsgrunnlag, enten dere kjøper tegningene ut eller ei. Vi er heller ikke ille på pris. Hvis dere ikke har funnet noen enda, kan vi kanskje gi et tilbud på jobben? Ønsker dere det, kan dere ta kontakt på mailen min ac@arkoconsult.no.

  Ønsker dere iallefall masse lykke til, bare stå på, plutselig står du på ditt nye kjøkken og lager middag.

  Ann-Christin

  SvarSlett
 4. Beklager at jeg ikke har svart på kommentarene deres før nå! Har hatt litt byggedepresjon i det siste og ikke orket så tenke så mye på dette (pluss hatt mer enn nok med alt annet!). Som dere ser i det nyeste innlegget så har vi nå gått tilbake til Blinkhus igjen!

  SvarSlett